Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AMG ziet omzet opnieuw dalen en boekt verlies

AMG ziet omzet opnieuw dalen en boekt verlies
31 jul 2024 om 18:38

 AMG heeft in het tweede kwartaal van 2024 de omzet op jaarbasis verder zien dalen en schreef opnieuw rode cijfers. Dit bleek uit de kwartaalcijfers van het bedrijf die woensdag nabeurs werden gepubliceerd.

CEO Heinz Schimmelbusch blijft evenwel positief. ”De aangepaste EBITDA van 39 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2024 weerspiegelt het succes van onze strategische positionering en ons gediversifieerde bedrijfsmodel, waardoor we effectief door de marktvolatiliteit kunnen navigeren.”

Ook wees de topman op de financiële slagkracht van AMG, met 308 miljoen dollar aan contanten en 200 miljoen dollar beschikbaar via doorlopende kredietfaciliteiten.

De omzet daalde in het tweede kwartaal met 17 procent op jaarbasis naar 364,3 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2024 bedroeg de omzet nog ongeveer 358 miljoen dollar.

De aangepaste EBITDA daalde zelfs met 63 procent op jaarbasis en kwam uit op 39,5 miljoen dollar. AMG boekte in het eerste kwartaal een aangepaste EBITDA van 31 miljoen dollar.

Onder de streep werd afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 11,0 miljoen dollar. Een jaar geleden werd er nog een winst geboekt van 42,7 miljoen dollar.

Outlook herhaald

Bij de cijfers in februari waarschuwde AMG dat de prijsdruk alleen maar erger is geworden. Op basis hiervan voorzag het bedrijf toen een aangepaste EBITDA in 2024 van ongeveer 130 miljoen dollar. 

Woensdag zei AMG te rekenen op meer dan 130 miljoen dollar.

AMG kondigde woensdag een interimdividend aan van 0,20 euro per aandeel. Vorig jaar was het tussentijdse dividend nog 0,40 euro per aandeel.

Het aandeel noteert op 5 augustus ex-dividend.

AMG sloot woensdag 1,6 procent hoger op 15,65 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.