Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: beleid Fed effectief

Beursblik: beleid Fed effectief
31 jul 2024 om 14:57

 De minder dan verwachte groei van het aantal banen in juli in de Amerikaanse private sector en de daling van de arbeidskosten wijzen op een goed werkend Fed-beleid. Dit bleek uit het commentaar van marktanalist Philip Marey van Rabobank aan ABM Financial News.

“We zien de verzwakking bij het kleinbedrijf waar er nu 7.000 banen verdwijnen en in de dienstensector waar de groei nu op 85.000 bleef steken. In juni was daar sprake van een groei met 136.000. Verder zien we de uurlonen voor mensen die van baan veranderen nu met 7,2 procent oplopen tegen 7,7 procent een maand eerder. Op die manier gaat het hard. Los van het ADP-rapport zagen we ook de arbeidskosten in het tweede kwartaal minder stijgen dan in het eerste kwartaal, nu met 0,9 procent tegen toen met 1,2 procent. Het zijn allemaal indicaties dat de nieuwe cijfers de Fed niet tegen werken”, aldus Marey.

De analist van Rabobank verwacht vanavond geen rentewijziging door de Fed en ook geen directe hints dat de Fed in september wel gaat verlagen. 

“Daar houden wij wel rekening mee”, zei Marey over een verlaging in september. “De bank heeft nog even de tijd om de markt voor te bereiden, dat hoeft niet per se vandaag. Van 22 tot en met 25 augustus staat Jackson Hole op het programma, en die bijeenkomst biedt genoeg gelegenheid de markt in te wijden”, aldus Marey.

De euro noteerde woensdag ruim een half uur na publicatie van de data van ADP 0,2 procent hoger op 1,0841 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.