Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Signify

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Signify
31 jul 2024 om 12:08

 ING heeft woensdag het koersdoel voor Signify verlaagd van 26,00 naar 23,50 euro met handhaving van het Houden advies, volgend op de zwakker dan verwachte kwartaalcijfers van het verlichtingsbedrijf van afgelopen vrijdag.

De omzet daalde op jaarbasis met 8 procent tot 1,48 miljard euro, terwijl de aangepaste EBITA-marge met 40 basispunten daalde en daarmee 14 procent lager uitkwam dan verwacht.

Met name de prestaties bij het segment Professional waren volgens de analisten zwak, waar de autonome krimp ten opzichte van het voorgaande kwartaal versnelde.

ING zei een gemengd beeld van het bedrijf te hebben. Enerzijds zijn de analisten positief over Signify’s initiatieven op het gebied van energiebesparingen en zijn sterke positie in hoogwaardige verlichtingsoplossingen, maar anderzijds is er sprake van een over het algemeen zwakke verlichtingsmarkt met stevige concurrentie, met name in markten als China en India.

“We verwachten niet dat het bedrijf snel kan omschakelen naar groei”, aldus de analisten. Zij voegden er echter aan toe dat het bedrijf wel een sterk trackrecord heeft met het beschermen van de marge en de vrije kasstroom, ondanks dat de omzet onder druk staat.

Voor 2024 verlaagde ING zijn omzetramingen van 6,25 miljard naar 6,18 miljard euro, terwijl de schatting voor de aangepaste EBITA werd bijgesteld naar 594 miljoen euro, van een eerdere 642 miljoen euro. De marge zal dit jaar volgens ING uitkomen op 9,6 procent, en niet op 10,3 procent zoals de bank eerder verwachtte.

Ook de ramingen voor 2025 en 2026 werden woensdag neerwaarts bijgesteld.

Het aandeel Signify noteerde woensdag 1,4 procent hoger op 23,40 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.