Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: minder winst voor ING

Beursblik: minder winst voor ING
31 jul 2024 om 16:07

ING zal donderdag een lagere winst bekendmaken, door gedaalde rentebaten na de renteverlaging van de ECB, terwijl de fee-inkomsten wel zijn toegenomen. Dit blijkt uit een consensusverwachting van 18 analisten, samengesteld door ING zelf.

De analisten rekenen gemiddeld op een nettowinst van 1,64 miljard euro, tegen 2,15 miljard euro een jaar eerder.

De totale inkomsten bedragen naar verwachting 5,50 miljard euro, in plaats van 5,76 miljard euro een jaar eerder.

De daling is vooral het gevolg van de lagere netto rentebaten. Die bedroegen vermoedelijk 3,80 miljard euro, tegen 4,06 miljard euro een jaar eerder. Dit zou wel stabiel zijn ten opzichte van  de 3,82 miljard euro in het eerste kwartaal van dit jaar.

De fee-inkomsten stijgen naar verwachting tot 991 miljoen euro, van 912 miljoen euro een jaar eerder. Ook dit zou vrijwel gelijk zijn aan de 998 miljoen euro in het eerste kwartaal. 

In Nederland heeft de bank per 1 maart de tarieven voor betaalrekeningen verhoogd met 0,50 euro per maand, herinnerde ING ons voorafgaande aan de kwartaalcijfers.

Deze overige inkomsten worden ingeschat op 664 miljoen euro, tegen 785 miljoen euro een jaar eerder en 752 miljoen euro in het eerste kwartaal.

ING wijst erop dat de boekhoudkundige asymmetrie is toegenomen, na de renteverlaging door de ECB op 12 juni. Het  grotere verschil in de rente tussen de dollar en de euro leidt tot meer overige inkomsten en lagere rentebaten, stelde UBS.

Veel vuurwerk wordt niet verwacht na de recente beleggersdag van ING. “We verwachten dat er in het tweede kwartaal niet veel gebeurde voor ING,  en zien het derde kwartaal als de nieuwe cruciale katalysator, omdat dan een nieuwe aandeleninkoop wordt aangekondigd, terwijl de beleggersdag net is geweest”, stelde Morgan Stanley.  

De kernkapitaalratio van ING daalde naar verwachting van 14,8 procent in het voorgaande kwartaal naar 14,2 procent. ING wil de buffer laten dalen tot ongeveer 12,5 procent in 2025.

Analisten rekenen gemiddeld op een interimdividend van 0,34 euro per aandeel.  

ING opent donderdag de boeken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.