Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: resultaten Just Eat Takeaway per saldo positief

Beursblik: resultaten Just Eat Takeaway per saldo positief
31 jul 2024 om 10:18

 Hoewel de orderontwikkeling een beetje tegenviel is de kwartaalupdate van Just Eat Takeaway per saldo positief. Dit zei analist Marc Hesselink van ING in reactie op de halfjaarcijfers van de maaltijdbezorger.

Exclusief Noord-Amerika daalde het aantal orders in het tweede kwartaal van 2024 met 3 procent, terwijl de consensus rekende op een daling van 1 procent. “Teleurstellend”, oordeelde Hesselink.

Maar de analist wees ook op de aanhoudende stijging van 3 procent van de bruto transactiewaarde, exclusief Noord-Amerika, in de eerste helft van 2024, wat binnen de doelstelling van 2 tot 6 procent ligt.

“Wij denken dat de groei in de tweede helft van 2024 zal aantrekken dankzij investeringen in de boodschappen- en bezorgdienst”, zei de analist.

De omzet van Just Eat Takeaway was met 2,57 miljard euro conform de verwachting, terwijl de aangepaste EBITDA van 203 miljoen euro 4 procent beter was dan verwacht. Ook de vrije kasstroom was beter dan voorzien. De vrije kasstroom voor wijzigingen in het werkkapitaal verbeterde van 78 miljoen euro negatief in de eerste helft van 2023 naar 38 miljoen euro positief in de eerste helft van 2024.

De grootste steun voor het aandeel vandaag komt volgens Hesselink van de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 150 miljoen euro, samen met het intrekken van 5 procent van de uitstaande aandelen.

ING handhaafde het koopadvies en koersdoel van 22,50 euro. Het aandeel Just Eat Takeaway noteerde woensdag 10 procent hoger op 11,96 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.