Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

DuPont verhoogt outlook

DuPont verhoogt outlook
31 jul 2024 om 13:26

(ABM FN) DuPont heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt en verhoogde de outlook voor het hele jaar. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse fabrikant van technologische materialen en oplossingen.

“Onze resultaten in het tweede kwartaal weerspiegelen een aanhoudend positief momentum, aangejaagd door een aanhoudend breed herstel”, zei CEO Lori Koch.

Koch zei tevens vooruitgang te boeken met het eerder aangekondigde voornemen om de elektronica- en wateractiviteiten te scheiden.

DuPont  boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 3,2 miljard dollar, in vergelijking met 3,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarnaast boekte het bedrijf afgelopen kwartaal een nettowinst van 178 miljoen dollar, ofwel 0,42 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 131 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis kwam de winst uit op 0,97 dollar per aandeel.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,85 dollar per aandeel op een omzet van 3,1 miljard dollar.

Outlook

Voor het derde kwartaal rekent DuPont op een omzet van circa 3,2 miljard dollar. De aangepaste winst wordt geschat op 1,03 dollar per aandeel.

Voor heel 2024 mikt DuPont op een omzet van 12,4 tot 12,5 miljard dollar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een omzet van 12,1 tot 12,4 miljard dollar. De aangepaste winst voor 2024 wordt nu geschat op 3,70 tot 3,80 dollar per aandeel, tegen een eerdere schatting van 3,45 tot 3,75 dollar per aandeel.

Het aandeel DuPont noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 5,7 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.