Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

JDE verhoogt outlook

JDE verhoogt outlook
31 jul 2024 om 07:19

 JDE Peet’s heeft woensdag de outlook voor dit jaar verhoogd en in het afgelopen halfjaar de omzet en het resultaat zien stijgen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van de koffiespecialist met een notering aan het Damrak.

“Gezien onze sterke eerste halfjaar en onze verwachtingen voor de tweede helft […] hebben we voldoende vertrouwen om de jaaroutlook te verhogen”, zei interim-CEO Luc Vandevelde.

Voor het lopende jaar 2024 mikt JDE nu op een autonome omzetgroei die aan de bovenkant van de middellangetermijndoelstelling van 3 tot 5 procent uitkomt. Eerder lag de verwachting op de onderkant van deze bandbreedte.

De aangepaste EBIT zal in de nieuwe outlook met circa 10 procent kunnen groeien tegen eerder met ongeveer 5 procent. 

De schuldratio werd ook gewijzigd en zal nu onder de 3 uitkomen tegen eerder rond de 3, met een vrije kasstroom van ten minste 850 miljoen euro.

JDE wil nog altijd een stabiel dividend uitkeren. Over 2023 keert de koffieketen een dividend uit van 0,70 euro per aandeel. Dat gebeurt in twee gelijke delen, zo werd bepaald tijdens de jaarvergadering op 30 mei.

Resultaten

De omzet steeg in de eerste helft van 2024 van 4,00 miljard naar 4,21 miljard euro, een autonome groei van 3,6 procent. De omzet werd door analisten geschat op 4,12 miljard euro.

De aangepaste EBIT van JDE steeg van 581 miljoen naar 692 miljoen euro. Dat is duidelijk beter dan de 601 miljoen euro die analisten hadden verwacht. Autonoom was dit een stijging van 17,5 procent.

De onderliggende winst van JDE daalde over het afgelopen halfjaar wel met 10,0 procent naar 370 miljoen euro of 0,76 euro per aandeel. Dat was 0,85 euro in dezelfde periode vorig jaar. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.