Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Just Eat Takeaway ziet aantal orders licht dalen

Just Eat Takeaway ziet aantal orders licht dalen
31 jul 2024 om 07:39

 Just Eat Takeaway heeft in de eerste helft van 2024 een hogere aangepaste EBITDA geboekt op een fractioneel lagere omzet, terwijl het aantal orders licht daalde, evenals de brutotransactiewaarde. Dit bleek woensdag voorbeurs uit halfjaarcijfers van de maaltijdbezorger.

CEO Jitse Groen zei dat de groei van het aantal samenwerkingspartners en uitbreiding van de bezorgingsdekking, evenals de aanzienlijke technologische vooruitgang bij heeft gedragen aan de resultaten. Hij voegde eraan toe blij te zijn een hogere aangepaste EBITDA te kunnen rapporteren en dat het bedrijf “goed op schema” ligt om de eigen outlook dit jaar te halen.

Het totaal aantal orders bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar 446 miljoen, in vergelijking met 469 miljoen orders in dezelfde periode een jaar eerder.

De brutotransactiewaarde kwam in de eerste jaarhelft uit op 13,2 miljard euro, tegenover 13,4 miljard euro in de eerste helft van 2023. Exclusief Noord-Amerika steeg de brutotransactiewaarde evenwel met 4 procent van 8,1 naar 8,4 miljard euro.

De maaltijdbezorger boekte in de eerste helft van het jaar een omzet van 2,57 miljard euro, tegenover 2,59 miljard euro een jaar eerder.

De aangepaste EBITDA bedroeg 203 miljoen euro, in vergelijking met 143 miljoen euro vorig jaar. Dat is een plus van 42 procent.

Onder de streep resteerde een nettoverlies van 301 miljoen euro, tegenover een verlies van 258 miljoen euro een jaar eerder.

Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste EBITDA van 196 miljoen euro op een omzet van 2,558 miljard euro.

De vrije kasstroom voor wijzigingen in het werkkapitaal verbeterde van 78 miljoen euro negatief in de eerste helft van 2023 naar 38 miljoen euro positief in de eerste helft van 2024.

Just Eat kondigde woensdag tevens een nieuw aandeleninkoopprogramma aan van 150 miljoen euro.

Outlook

De maaltijdbezorger herhaalde zijn outlook voor het hele boekjaar. Just Eat Takeaway mikt voor 2024 onverminderd op een groei van de brutotransactiewaarde, exclusief Noord-Amerika, van 2 tot 6 procent.

De vrije kasstroom moet in 2024 en daarna positief blijven en de aangepaste EBITDA zal dit jaar op circa 450 miljoen euro uitkomen. Op lange termijn moet de bijbehorende marge minimaal 5 procent van de brutotransactiewaarde uitmaken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.