Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Meta overtreft verwachtingen

Meta overtreft verwachtingen
31 jul 2024 om 22:40

 Meta Platforms heeft het afgelopen kwartaal de verwachtingen ruimschoots overtroffen, terwijl de kosten van Meta’s Reality Labs unit nog steeds fors zijn. Dit bleek woensdag nabeurs uit de resultaten van het moederbedrijf van Facebook.

De omzet voor het moederbedrijf Facebook en Instagram steeg in het kwartaal eindigend in juni met 22 procent op jaarbasis tot 39,1 miljard dollar. Analisten hadden volgens FactSet een omzet van 38,3 miljard dollar verwacht voor het Californië gevestigde bedrijf.

We hebben een sterk kwartaal achter de rug en Meta AI ligt op koers om tegen het einde van het jaar de meest gebruikte AI-assistent ter wereld te zijn”, aldus Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Meta.

De winst bedroeg 5,16 dollar per aandeel, een stijging van 73 procent ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden volgens FactSet 4,72 dollar per aandeel verwacht.

Als onderdeel van het winstrapport over het tweede kwartaal van het bedrijf op woensdag boekte Meta’s Reality Labs-eenheid, die augmented- en virtual reality-technologieën huisvest, een operationeel verlies van 4,48 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door StreetAccount hadden een verlies van 4,55 miljard dollar verwacht.

Sinds eind 2020 heeft de Reality Labs-eenheid cumulatieve verliezen van ongeveer 50 miljard dollar gemaakt, wat de enorme investeringen van CEO Mark Zuckerberg in de hardware en software benadrukt die ten grondslag liggen aan wat volgens hem het volgende tijdperk van personal computing zal zijn.

In juni 2024 waren gemiddeld 3,27 miljard personen dagelijks actief op de sites van Meta, een stijging op jaarbasis van 7 procent.

Het aantal advertentievertoningen steeg op jaarbasis met 10 procent, terwijl de gemiddelde prijs per advertentie op jaarbasis ook met 10 procent steeg.

Outlook positief, maar wellicht ook meer kosten

Ondertussen verwacht Meta dat het in het derde kwartaal tussen de 38,5 miljard en 41 miljard dollar aan inkomsten zal boeken. Voordat Meta de resultaten rapporteerde, voorspelden analisten een omzet van 39,1 miljard dollar voor het kwartaal dat eindigde in september.

Het bedrijf verwacht ook dat de investeringsuitgaven voor het hele jaar 2024 tussen de 37 en 40 miljard dollar zullen liggen, een update ten opzichte van hun eerdere schatting van 35 tot 40 miljard dollar.

Beleggers reageerden positief en steeg het aandeel na de cijfers met 3,5 procent, terwijl het tijdens de reguliere sessie 2,5 procent kon bijschrijven


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.