Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Qualcomm overlegt prima cijfers

Qualcomm overlegt prima cijfers
31 jul 2024 om 22:56

 Qualcomm boekte in het gebroken boekjaar afgelopen kwartaal hogere winsten, vooral dankzij de omzetgroei in zijn QCT-halfgeleidersegment. Dit bleek woensdag nabeurs bij de publicatie van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse halfgeleider- en smarttechnologiebedrijf.

De omzet steeg van 8,45 miljard dollar naar 9,39 miljard dollar en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten van 9,21 miljard dollar.

“Onze resultaten over het derde kwartaal weerspiegelen de sterke uitvoering van onze groei- en diversificatiestrategie, met QCT-kwartaalomzet en EBT-marges aan de bovenkant van de verwachtingen”, aldus Cristiano Amon, president en CEO van Qualcomm Incorporated.

Per segment groeide de omzet van de QCT-halfgeleideractiviteiten van het bedrijf met 12 procent tot 8,1 miljard dollar. QCT ontwikkelt geïntegreerde schakelingen en systeemsoftware voor mobiele apparaten, auto-connectiviteitssystemen en “internet of things”. De omzet voor mobiele apparaten steeg met 12 procent, terwijl de automobielsector met 87 procent steeg, terwijl het “internet of things” daalde met 8 procent.

De omzet van de QTL-licentieactiviteiten groeide met 3 procent tot 1,27 miljard dollar.

De chipmaker boekte een winst van 2,13 miljard dollar, ofwel 1,88 dollar per aandeel voor het kwartaal eindigend op 23 juni, vergeleken met 1,8 miljard dollar, ofwel 1,60 dollar per aandeel, een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 2,33 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet verwachtte een aangepaste winst van 2,25 dollar per aandeel.

Outlook

Voor het komende kwartaal voorspelde het bedrijf een omzet tussen 9,5 miljard en 10,3 miljard dollar, met QCT-opbrengsten tussen 8,1 miljard en 8,7 miljard dollar en QTL-opbrengsten tussen 1,35 miljard en 1,55 miljard dollar.

Het bedrijf verwacht voor het vierde kwartaal een winst per aandeel tussen 2,38 en 2,58 dollar per aandeel.

Beleggers reageerden enthousiast en steeg het aandeel na de cijfers met bijna 7 procent, nadat het gedurende de reguliere sessie al met 8,4 procent was gestegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Qualcomm

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.