Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Update: Fed houdt rente ongewijzigd

Update: Fed houdt rente ongewijzigd
31 jul 2024 om 20:23

De Amerikaanse Federal Reserve heeft woensdagavond, zoals verwacht, de rente onveranderd gelaten en handhaafde het niveau op 5,25 tot 5,50 procent.

Het besluit werd unaniem genomen.

De euro/dollar daalde licht na het rentebesluit, tot 1,0807. Kort voor het rentebesluit noteerde de euro/dollar op 1,0808. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde licht naar 4,13 procent. De aandelenmarkten reageerden nauwelijks.

Nu het besluit is genomen om de rentetarieven vast te houden, constateerde de commissie in haar verklaring dat recente indicatoren erop duiden dat de economische activiteit in een stevig tempo is blijven groeien. De banengroei is gematigd en het werkloosheidspercentage is gestegen, maar blijft wel laag.

De inflatie is het afgelopen jaar afgenomen, maar blijft enigszins hoog. De afgelopen maanden is er wel enige vooruitgang geboekt in de richting van de inflatiedoelstelling van 2 procent.

De commissie streeft naar een maximale werkgelegenheid en een inflatie van 2 procent voor de langere termijn. De commissie oordeelde dat de risico’s die dit met met zich meebrengt beter in evenwicht komen.

De economische vooruitzichten zijn onzeker en is de FED alert op de risico’s voor beide kanten van zijn dubbele mandaat.

Bij het overwegen van eventuele aanpassingen aan het doelbereik voor de rente zal de commissie de binnenkomende gegevens, de zich ontwikkelende vooruitzichten en het evenwicht in risico’s zorgvuldig beoordelen.

De commissie verwacht niet dat het opportuun is om de rente te verlagen totdat het meer vertrouwen heeft gekregen dat de inflatie duurzaam richting 2 procent gaat.

Bovendien zal de commissie haar bezit aan staatsobligaties en de hypotheken gedekte effecten blijven afbouwen.

Update: om informatie toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.