Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: wachten op de Fed

Valuta: wachten op de Fed
31 jul 2024 om 11:51

 De euro noteerde woensdag rond de 1,0820 dollar in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Fed, dat vanavond bekend wordt gemaakt. De algemene indruk vooraf is dat de Fed de rente dit keer nog ongemoeid laat, maar mogelijk wel iets zegt over de kans op een verlaging in september en daarna.

“Wij denken dat de Fed de kaarten tegen de borst houdt, omdat het eerst het banenrapport van aanstaande vrijdag over juli wil afwachten, voordat het een moment kan bepalen voor een renteverlaging”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. Het banencijfer van aanstaande vrijdag zal op zijn vroegst dus pas in september kunnen leiden tot een aanpassing. 

De inflatie van de eurozone kwam in juli uit op 2,6 procent tegen 2,5 procent in juni en een verwachte daling daarvan naar 2,4 procent. Het cijfer betreft een voorlopige meting. De kerninflatie bleef stabiel op 2,9 procent. Daar was een daling naar 2,8 procent verwacht.

De Bank of Japan bleek woensdag alert en verhoogde rente van 0,00 tot 0,10 procent naar 0,25 procent en meldde daarbij het voornemen de inkoop van staatsobligaties de halveren.

Wat Mevissen betreft zal het beleid van de centrale bank van Japan, die ook aangaf de 0,50 procent niet als plafond te zien, “verdere gevolgen voor carry trades hebben en dus tot een duurdere yen leiden, zoals we vandaag al zagen”, aldus de analist.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent hoger op 1,0825 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8440 Britse pond. Het Britse pond daalde nog geen 0,1 procent en noteerde op 1,2826 dollar. De dollar daalde 1,4 procent naar 150,67 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.