Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street koerst af op hogere opening

Wall Street koerst af op hogere opening
31 jul 2024 om 14:54

 De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 1,1 procent in het groen. De Nasdaq lijkt zelfs 1,9 procent hoger van start te gaan.

“Alle ogen zijn nu gericht op het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar verwachting zal de centrale bank de rente ongewijzigd laten in een bandbreedte tussen 5,25 procent en 5,5 procent, maar beleggers zijn vooral geïnteresseerd in mogelijke signalen van toekomstige renteverlagingen”, zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat volgens cijfers van ADP de werkgelegenheid in de private sector in juli is gestegen met 122.000 banen, na een bijgestelde stijging van 155.000 een maand eerder.  De markt rekende voor juli op een groei van 150.000 banen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de VS is vorige week gedaald met 3,9 procent. 

De arbeidskosten in de Verenigde Staten zijn in het tweede kwartaal op kwartaalbasis gestegen met 0,9 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een kostenstijging met 4,1 procent.

Later op de dag volgen, naast het Fed-rentebesluit, de inkoopmanagersindex van Chicago, de aanstaande woningverkopen en de wekelijkse olievoorraden.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 2 basispunten lager op 4,117 procent, terwijl de tweejaarsrente 1 basispunt daalde tot 4,342 procent.

Olie werd woensdag 3,5 procent duurder door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

De euro/dollar noteerde op 1,0848. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0816 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0815 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kraft Heinz won voorbeurs 1,9 procent. Het bedrijf boekte het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet en verlaagde de outlook voor het hele boekjaar.

DuPont steeg voorbeurs 4,7 procent, nadat de Amerikaanse fabrikant van technologische materialen en oplossingen over het afgelopen kwartaal beter dan verwachte kwartaalcijfers rapporteerde en de outlook verhoogde.

Boeing heeft de ervaren manager Robert ‘Kelly’ Ortberg als nieuwe CEO ingehuurd. De vliegtuigfabrikant boekte in het tweede kwartaal een 15 procent lagere omzet van 16,9 miljard dollar en een nettoverlies van 1,4 miljard dollar. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Mastercard heeft in het tweede kwartaal fors meer winst geboekt op een hogere omzet. Het aandeel steeg 3,0 procent.

AMD noteerde voorbeurs 7,5 procent hoger. Het Amerikaanse chipbedrijf heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt dankzij een hogere omzet bij datacenters en een vraagversnelling naar AI.

Nvidia noteerde voorbeurs in reactie op de cijfers van zijn sectorgenoot 6,7 procent hoger.

Microsoft daalde voorbeurs 2,3 procent. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft in het afgelopen kwartaal voldaan aan de verwachtingen voor de omzet en de winst per aandeel, maar het aandeel daalde omdat de groei van clouddienst Azure teleurstelde.

Starbucks steeg 4,3 procent, nadat de koffieketen over het afgelopen kwartaal een winst rapporteerde die in lijn was met de verwachtingen, terwijl de omzet lager uitkwam dan voorzien.

Pinterest daalde voorbeurs 8,3 procent, ondanks dat het socialmediabedrijf beter dan verwachte resultaten rapporteerde. De omzetprognose voor het derde kwartaal stelde echter teleur.

Meta en Qualcomm publiceren nabeurs kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent lager op 5.436,44 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 40.743,33 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 17.147,42 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.