Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Bank of England verlaagt rente

Bank of England verlaagt rente
1 aug 2024 om 13:15

 De Bank of England heeft de rente verlaagd van 5,25 naar 5,00 procent. Dit maakte de Britse centrale bank donderdag bekend.

Het rentebesluit werd met een kleine meerderheid van 5 tegen 4 stemmen genomen. Vier bestuurders wilden de rente op 5,25 procent handhaven.

Voorafgaand aan de vergadering was er veel twijfel bij analisten of er wel of geen renteverlaging kon worden verwacht. 

De inflatie lag zowel in mei als in juni op de doelstelling van 2 procent, en zal in de tweede helft van het jaar naar verwachting weer stijgen tot circa 2,75 procent, stelde de Bank of England.  

De commissie zei te verwachten dat het lagere algemene inflatiecijfer zal blijven doorwerken in minder sterke loonstijgingen en prijszettingen. De centrale bank erkent wel dat er een risico is dat tweede ronde-effecten op de middellange termijn hardnekkiger zullen blijken.  

In het afwegen van deze overwegingen heeft de commissie besloten de rente te verlagen tot 5 procent. “Het is nu gepast om de mate van restrictie in het beleid licht te verlagen.” Tegelijk zal het monetair beleid lang genoeg restrictief moeten blijven tot de risico’s voor de duurzame terugkeer van inflatie naar de doelstelling van 2 procent op de middellange termijn verder zijn afgenomen, blikte de centrale bank vooruit.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.