Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: goed kwartaal voor ING

Beursblik: goed kwartaal voor ING
1 aug 2024 om 10:43

 ING heeft een goed tweede kwartaal achter de rug, met positieve signalen voor de groei die aansluiten op de nieuwe plannen van de bank. Dat stelde UBS naar aanleiding van de cijfers donderdag in een rapport.

De winst voor belastingen van 2,57 miljard euro was 6,6 procent hoger dan de consensusverwachtingen en de onderliggende totale inkomsten van 5,69 miljard waren 2,4 procent beter dan verwacht, zag analist Johan Ekblom van UBS.

De overige inkomsten waren 31 procent hoger dan verwacht en weerspiegelden deels de negatieve impact op de rentebaten van de renteverlaging door de ECB.  

De kapitaalbuffer van 14,0 procent was wel 20 basispunten lager dan voorzien, doordat de risicogewogen balans sterker groeide dan verwacht, met 1,5 procent, door een aanpassing van het model voor de risicoweging die leidde tot een bijtelling van 6,5 miljard euro aan risico’s.

Volgens ING zal deze bijtelling in de tweede helft van het jaar weer grotendeels omkeren, en uiteindelijk geheel verdwijnen. Het kapitaalverhaal is dus ongewijzigd, concludeerde UBS, dat blijft rekenen op een halfjaarlijkse aandeleninkoop van 2,5 miljard euro, in elk geval tot en met begin 2026. Ook het dividend van 0,35 euro per aandeel was 2,9 procent boven verwachting.

UBS denkt al signalen te zien van betere groei, zoals uiteengezet door ING in juni bij zijn beleggersdag. Met name de leningengroei van 3 procent en de toename van de deposito’s met 2,2 procent waren positieve verrassingen, en deze groei vond vooral plaats bij de retailbank, die beter rendeert dan de zakenbank, zoals ook gepland is door ING.

UBS handhaafde het koopadvies en het koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel ING daalde donderdag 2,4 procent tot 16,35 euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.