Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Coinbase waarschuwt voor bescheiden tegenwind

Coinbase waarschuwt voor bescheiden tegenwind
1 aug 2024 om 23:41

 Coinbase Global heeft in het tweede kwartaal van 2024 de omzetverwachting verslagen, maar het Amerikaanse cryptoplatform waarschuwde voor “bescheiden tegenwind” in het derde kwartaal, onder meer vanwege de verwachte renteverlaging door de Federal Reserve in september.

Samen met die mogelijke renteverlaging door de Fed verwacht Coinbase ook een daling van sommige cryptomunten en hogere kosten in verband met inspanningen om een breder gebruik van de zogenaamde stablecoin, die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, te stimuleren.

Voor het derde kwartaal rekent Coinbase op een omzet uit abonnementen en diensten van 530 miljoen tot 600 miljoen dollar en dat is licht onder de marktverwachting. In het tweede kwartaal behaalde het bedrijf hiermee een omzet van 599 miljoen dollar, tegenover 335 miljoen dollar een jaar eerder.

Verder werd in het tweede kwartaal voor 226 miljard dollar aan crypto verhandeld op het platform van Coinbase, waar dat een jaar eerder nog 92 miljard dollar was. Ten opzichte van het eerste kwartaal was sprake van een daling. Toen kwamen de totale handelsvolumes uit op 312 miljard dollar.

Het aantal maandelijkse gebruikers dat een transactie deed, steeg in het tweede kwartaal van 7,3 naar 8,2 miljoen. 

In het tweede kwartaal kwam er verder een totale omzet van 1,45 miljard dollar in de boeken, nagenoeg een verdubbeling van de opbrengsten een jaar eerder, toen die uitkwamen op 708 miljoen dollar, terwijl Coinbase verder een nettowinst van 36,2 miljoen dollar of 0,14 dollar per aandeel behaalde.

Dat was een jaar eerder nog een verlies van 97,4 miljoen of 0,42 dollar per aandeel.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden voor het tweede kwartaal op een omzet van 1,39 miljard dollar.

Het aandeel Coinbase noteerde donderdag in de nabeurshandel 1,7 procent hoger. Bitcoin steeg 2,5 procent naar bijna 65.000 dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bayer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.