Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Galapagos handhaaft cashburn richtlijn

Galapagos handhaaft cashburn richtlijn
1 aug 2024 om 23:04

 Galapagos heeft de verwachte cashburn voor het lopende jaar gehandhaafd, terwijl de R&D-kosten in de eerste jaarhelft van 2024 stegen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

“We zitten op schema met belangrijke regelgevende mijlpalen en onze innovatiestrategie, gevoed door onze unieke technologieplatformen en samenwerkingen die waarde creëren, heeft onze pijplijn aanzienlijk uitgebreid”, zei CEO Paul Stoffels in een toelichting op de resultaten.

Galapagos rekent voor 2024 nog altijd op een cashburn van 280 miljoen tot 320 miljoen euro, zei CFO Thad Huston, waar dat in 2023 nog 415 miljoen euro was. Dit is exclusief business development, volgens het bedrijf.

“Onze cash burn-richtlijn voor 2024, inclusief business development tot op heden, is 370 miljoen tot 410 miljoen euro”, zei Galapagos donderdagavond.

De R&D-kosten stegen in de eerste zes maanden van het jaar van ruim 108,7 miljoen naar 145,2 miljoen euro. Deze stijging werd verklaard “door een toename in kosten van onderaanneming van 28,0 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2023 naar 64,6 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2024 door hogere kosten voor celtherapie en kleine molecule programma’s in oncologie”, zei Galapagos.

De kaspositie noteerde eind juni op ruim 3,4 miljard euro, van bijna 3,7 miljard euro eind december 2023.

De omzet uit voortgezette activiteiten kwam in de eerste zes maanden uit op 140,3 miljoen euro, van 118,6 miljoen euro in dezelfde periode in 2023.

Het bedrijfsverlies kwam uit op 71,3 miljoen euro. Een jaar eerder was het verlies 27,7 miljoen euro. Onder de streep bleef een nettowinst uit voortgezette activiteiten over van 28,1 miljoen euro, tegenover een verlies van 7,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

In het tweede kwartaal kondigde Galapagos onder meer aan dat het gaat samenwerken met Adaptimmune Therapeutics, met een optie om de nieuwe generatie TCR T-celtherapie van het Britse bedrijf exclusief te licentiëren voor hoofd- en halskanker en mogelijke toekomstige vaste tumor indicaties.

Galapagos sloot donderdag op Euronext 0,6 procent hoger op 24,96 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Galapagos

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.