Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Moderna verlaagt omzetprognose hele boekjaar

Moderna verlaagt omzetprognose hele boekjaar
1 aug 2024 om 13:29

 Moderna heeft het afgelopen kwartaal, ondanks een nettoverlies en lagere omzet, toch beter gepresteerd dan verwacht. Daarnaast verlaagde het bedrijf de omzetprognose voor het hele boekjaar. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de maker van coronavaccins.

CEO Stéphane Bancel zei in een toelichting op de cijfers dat het concern zich blijft richten op de executie van het COVID-seizoen 2024 – 2025 en de lancering van het RSV-vaccin in de VS.

Moderna boekte in het tweede kwartaal een omzet van 241 miljoen dollar, in vergelijking met 344 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De daling van de omzet is met name te wijten aan een lagere vraag naar het COVID-19-vaccin van het bedrijf.

Het concern boekte een nettoverlies van 1,3 miljard dollar, ofwel 3,33 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 1,4 miljard dollar, ofwel 3,62 dollar per aandeel, een jaar eerder.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 3,35 dollar per aandeel op een omzet van 128 miljoen dollar.

Outlook

Moderna rekent voor het hele boekjaar nu op een omzet van 3,0 tot 3,5 miljard dollar. Eerder zei het concern nog te mikken op een omzet van circa 4 miljard dollar.

Het aandeel Moderna noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs ongeveer 12,0 procent lager.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.