Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: meevallende prestaties IMCD

Beursblik: meevallende prestaties IMCD
2 aug 2024 om 08:37

 IMCD heeft vrijdag een iets beter dan verwachte EBITA behaald in het tweede kwartaal, waarmee de zwakkere jaarstart wordt verzacht. Dit zei analist David Kerstens van Jefferies vrijdag in reactie op de halfjaarcijfers van de distributeur van chemicaliën en ingrediënten.

Nadat de EBITA in het eerste kwartaal van 2024 met 15 procent daalde, steeg deze in het tweede kwartaal met 9 procent tot 143,2 miljoen euro, wat 6 procent hoger is dan de consensus van 135 miljoen, zei de analist. 

Daarnaast wees Kerstens erop dat de EBITA-marge in het tweede kwartaal stabiel bleef op 11,7 procent. Hier rekende de consensus op 11,3 procent.

Als gevolg hiervan daalde de EBITA in de eerste zes maanden van 2024 met 4 procent tot 269,7 miljoen euro op een 3,8 procent lagere autonome omzet, aldus de analist, er aan toevoegend dat sectorgenoot Azelis redelijk vergelijkbare resultaten rapporteerde over de eerste jaarhelft.

Kerstens zei te verwachten dat de analistenconsensus van een EBITA van 526,7 miljoen euro voor het hele boekjaar waarschijnlijk ongewijzigd zal blijven.

Jefferies handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 140 euro.

Het aandeel IMCD sloot donderdag op 131,50 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.