Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: resultaten IMCD boven verwachting

Beursblik: resultaten IMCD boven verwachting
2 aug 2024 om 11:44

 IMCD heeft mooie onderliggende resultaten gerapporteerd, die beter waren dan verwacht. Dit zei analist Quirijn Mulder van ING in reactie op de halfjaarcijfers van de distributeur van chemicaliën en ingrediënten.

IMCD boekte in de eerste zes maanden van 2024 een brutowinst van 607 miljoen euro. Daarmee overtrof het concern de 587 miljoen euro waarop ING rekende.

Wat volgens Mulder nog belangrijker is, is dat het bedrijf in de eerste jaarhelft een autonome krimp van de brutowinst rapporteerde van 2 procent, wat betekent dat de winst in het tweede kwartaal autonoom met circa 3,5 procent is gestegen, na een daling met 7,5 procent in het eerste kwartaal.

Bovendien kwam de brutowinstmarge 90 basispunten hoger uit dan Mulder had verwacht, terwijl de EBITA in het tweede kwartaal zijn taxaties met 10 procent overtrof.

“Omdat we geloven dat dit kwartaal een goede indicatie is voor de rest van het jaar en er geen verdere tegenslag te verwachten is, denken we dat de consensusramingen iets omhoog zullen gaan”, aldus Mulder.

Het aandeel IMCD noteerde vrijdag 9,5 procent hoger op 144,05 euro. ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 173,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Galapagos

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.