Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ExxonMobil presteert beter dan verwacht

ExxonMobil presteert beter dan verwacht
2 aug 2024 om 13:36

 ExxonMobil heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse olieconcern.

“We hebben onze op één na hoogste winst in het tweede kwartaal van het afgelopen decennium geboekt, terwijl de fundamentele winstgevendheid blijft verbeteren”, zei CEO Darren Woods in zijn toelichting op de cijfers.

De bestuurder wees er tevens op het afgelopen kwartaal uit de Permian- en Guyana-activa een recordproductie te hebben gerealiseerd, tegen lage leveringskosten.

ExxonMobil boekte in de drie maanden eindigend op 30 juni een omzet van 93,1 miljard dollar, in vergelijking met 82,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De oliereus boekte een nettowinst van 9,2 miljard dollar, ofwel 2,14 dollar per aandeel, tegenover 7,9 miljard dollar, ofwel 1,94 dollar per aandeel, vorig jaar.

Op aangepaste basis bedroeg de winst eveneens 2,14 dollar per aandeel.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 2,02 dollar per aandeel op een omzet van 90,1 miljard dollar.

Het concern produceerde het afgelopen kwartaal 4,358 miljoen vaten olie-equivalent per dag, tegen 3,784 miljoen vaten olie-equivalent in het voorgaande kwartaal. Daarmee realiseerde het concern zijn hoogste productie sinds de fusie van Exxon en Mobil in 1999.

Het aandeel ExxonMobil noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Exxon Mobil

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.