Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wat rustigere week voor de boeg

Wat rustigere week voor de boeg
4 aug 2024 om 14:42

 We hebben wellicht de drukste zomerweek achter de rug en de komende week ziet de macro-economische agenda er een stuk rustiger uit. Ook zal de hoeveelheid bedrijven die rapporteren flink afnemen. Toch staan er nog wel een aantal grote namen op de agenda. 

Maandag zal vooral in het teken staan van de inkoopmanagersdata voor de dienstensector, waaronder ook Amerika. En dit zal nauwlettend in de gaten gehouden worden, omdat de cijfers voor de industrie vorige week flink tegenvielen, met name in de VS. Tussendoor worden ook nog producentenprijzen van de eurozone gepubliceerd.

Dinsdag is er dan aandacht voor het rentebesluit in Australië, de fabrieksorders in Duitsland en de detailhandelsverkopen in de eurozone gedurende juni. In de VS staat de stand van de handelsbalans geagendeerd.

Woensdag is het dan tijd voor de handelsbalans en de industriële productie in Duitsland. In de VS staan de wekelijkse hypotheekaanvragen, de wekelijkse olievoorraden en het consumentenkrediet op de rol.

Donderdag krijgen we meer te weten over de stand van de handelsbalans in China en in de VS staan weer de wekelijkse steunaanvragen op de rol.

Ten slotte vrijdag krijgen we meer inzage in de Chinese consumenten- en producentenprijzen gedurende juli en in de inflatie in Duitsland.

Bedrijfscijfers

Maandag is het aan PostNL, Infineon en BioNTech om openheid van zaken te geven.

Dinsdag staan in Europa Adecco, Bayer en Zalando op de rol. In de VS rapporteren dan onder meer Caterpillar, Yum Brands, Uber, Rivian en Super Micro Computer de cijfers.

Woensdag staan in Nederland ABN AMRO en Ahold Delhaize op de rol. In Europa worden boeken geopend door Beiersdorf, Commerzbank, Moeller-Maersk, Siemens Energy en Deliveroo. In de VS overleggen Lyft en Beyond Meat de cijfers.

Donderdag is het weer wat drukker en worden Nederlandse boeken geopend door Corbion, ForFarmers, SBM Offshore, CTP en Hydratec. Daarnaast gaat Cabka ex dividend. In België staan Euronav en KBC geagendeerd en in Europa worden de boeken geopend door Allianz, Deutsche Telekom en Siemens. Ook zal Alibaba van zich laten horen en staan in de VS Eli Lilly en Burger King op de rol.

Ten slotte opent vrijdag in België Lotus Bakeries de boeken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Starbucks

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.