Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: cijfers PostNL iets beter dan verwacht

Beursblik: cijfers PostNL iets beter dan verwacht
5 aug 2024 om 10:21

 De onderliggende EBIT van PostNL is in het tweede kwartaal iets hoger uitgevallen dan verwacht. Dit zei analist Marc Zwartsenburg van ING in een rapport volgend op de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

ING boekte in het tweede kwartaal een onderliggende EBIT van 18 miljoen euro, terwijl de door het bedrijf samengestelde consensus uitging van 14 miljoen en ING rekende op 13 miljoen euro.

De beter dan verwachte EBIT is volgens de analist te danken aan een meevallende krimp van de postvolumes in het afgelopen kwartaal. Deze daalden  met 1,3 procent, terwijl de consensus mikte op een daling van 4,5 procent en ING op een afname van 4,0 procent.

De pakketvolumes stegen daarentegen iets minder dan verwacht. Er was een stijging met 6,0 procent, terwijl de markt rekende op een stijging met 7,0 procent.

PostNL herhaalde maandag de outlook voor het hele jaar en rekent op een EBIT van 80 tot 110 miljoen euro, maar erkende ook dat de macro-economische omstandigheden nog steeds volatiel zijn. De consensus rekent op 85 miljoen euro.

“Over het geheel genomen dus iets beter dan verwachte resultaten, maar met licht tegenvallende binnenlandse pakketvolumes en iets meer voorzichtigheid in de herhaalde outlook”, zei Zwartsenburg.

Het aandeel PostNL noteerde maandag op een rood Damrak 4,3 procent hoger op 1,36 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.