Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lagere resultaten voor Infineon

Lagere resultaten voor Infineon
5 aug 2024 om 08:35

 Infineon heeft in het afgelopen kwartaal minder winst en omzet geboekt, hoewel op kwartaalbasis wel verbetering zichtbaar was. Dit bleek maandag uit de kwartaalcijfers van de Duitse halfgeleiderspecialist uit Neubiberg.

“In een markt die uitdagend blijft, weet Infineon goed stand te houden”, zei CEO Jochen Hanebeck. “Het herstel in onze belangrijkste markten verloopt langzaam. Een langdurig zwak economisch momentum heeft geresulteerd in voorraadniveaus die de eindvraag overstijgen”, voegde hij toe.

Infineon boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 3,7 miljard euro, in vergelijking met 4,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder en 3,6 miljard euro in het voorgaande kwartaal. Bij de vorige kwartaalupdate zei Infineon uit te gaan van een omzet van circa 3,8 miljard euro.

De halfgeleiderspecialist boekte het afgelopen kwartaal een 52 procent lagere nettowinst van 403 miljoen euro. Een kwartaal eerder bedroeg de winst 394 miljoen euro.

De brutomarge steeg naar 40,2 procent, in vergelijking met 38,6 procent in het voorgaande kwartaal. De aangepaste marge steeg van 41,1 naar 42,2 procent.

De vrije kasstroom steeg op kwartaalbasis van 82 miljoen naar 393 miljoen euro.

Outlook

Voor het lopende kwartaal rekent Infineon op een omzet van 4 miljard euro. En voor het hele boekjaar wordt gemikt op een omzet van 15 miljard euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.