Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Meer omzet en winst voor Renewi

Meer omzet en winst voor Renewi
6 aug 2024 om 08:29

 Renewi heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en de winstgevendheid zien stijgen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de afval- en recyclingspecialist met een notering in Londen en Amsterdam.

CEO Otto de Bont merkte in een toelichting op dat het Simplify-programma afgelopen kwartaal effect sorteerde.

Het programma om de personeelsfuncties te stroomlijnen en de kosten te verlagen, “blijft voordelen opleveren en ligt op schema om de verwachte run-rate-besparingen in het boekjaar 2025 te realiseren”.

De omzet van Renewi steeg in het eerste kwartaal, dat eindigde op 30 juni, met 3 procent op jaarbasis naar 434,4 miljoen euro, te danken aan hogere volumes in de kernsegmenten en dito inputprijzen. Vooral de volumes in de zakelijke markt in Nederland lieten een herstel zien, aldus Renewi, waar België een groeivertraging toonde.

De onderliggende EBIT viel ook 3 procent hoger uit op 22,3 miljoen euro.

Aan het einde van juni had Renewi een schuld van 430,8 miljoen euro. Dat was een kwartaal eerder 368,1 miljoen euro. Reden voor deze stijging is volgens het bedrijf een seizoensmatig karakter. De verwachting is dat het werkkapitaal gedurende het jaar weer zal “normaliseren”.

Verder meldde Renewi goedkeuring van de Britse toezichthouder CMA voor de verkoop van UK Municipal, zoals aangekondigd in mei. Het bedrijf zei goede vooruitgang te boeken met de afronding van de verkoop in de loop van dit kalenderjaar.

Outlook

Renewi heeft als doelstellingen voor de middellange termijn onder meer een onderliggende EBIT-marge van 8 tot 10 procent en een autonome omzetgroei van meer dan 5 procent per jaar.

Dinsdag zei Renewi dat het in lijn met deze outlook blijft presteren, maar merkte het bedrijf ook op dat de marktomstandigheden “gemengd” blijven.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.