Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beyond Meat verkleint verlies

Beyond Meat verkleint verlies
7 aug 2024 om 22:40

 Beyond Meat heeft het afgelopen kwartaal het verlies weten te verkleinen ondanks een lagere omzet. Dit bleek woensdagavond uit cijfers van de Amerikaanse producent van vleesvervangers.

CEO Ethan Brown sprak van een sterk kwartaal van vooruitgang in een cruciaal jaar waarin het concern beweegt richting duurzame activiteiten en winstgevendheid.

Beyond Meat boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 93,2 miljoen dollar, in vergelijking met 102,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De daling werd met name veroorzaakt door een daling van 14 procent van de verkoopvolumes.

De producent van vleesvervangers boekte een nettoverlies van 34,5 miljoen dollar, ofwel 0,53 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 53,5 miljoen dollar, ofwel 0,83 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. 

De daling van het verlies is onder andere het gevolg van een verminderingen van de verliezen gerelateerd aan een joint venture met PepsiCo en een vermindering van de verliezen uit bedrijfsactiviteiten.

Outlook

Voor het hele jaar rekent Beyond Meat op een omzet van 320 tot 340 miljoen dollar. De brutomarge zal waarschijnlijk rond de 15 procent liggen. De investeringsuitgaven zullen naar verwachting tussen de 15 en 20 miljoen dollar liggen.

Het aandeel Beyond Meat noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 8,8 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers DSM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.