Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Continental verlaagt omzetoutlook

Continental verlaagt omzetoutlook
7 aug 2024 om 10:10

 Continental heeft de omzetverwachting voor dit jaar verlaagd, vanwege een lager dan voorziene autoproductie. Dit meldde de Duitse fabrikant van auto-onderdelen en banden woensdag.

In het afgelopen kwartaal boekte Continental een nettowinst van 305 miljoen euro, goed voor een stijging op jaarbasis van ruim 46 procent. De omzet kwam uit op 10 miljard euro en de aangepaste EBIT op 704 miljoen euro. De marge bedroeg 7,0 procent. 

Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten vooraf op een omzet van 10,3 miljard euro en een aangepaste EBIT van 699 miljoen euro. De aangepaste EBIT-marge zou uitkomen op 6,8 procent. 

Continental verlaagde de omzetoutlook voor dit jaar vanwege een lager dan voorziene autoproductie. De productie van personenauto’s en kleine bedrijfswagens zal dit jaar dalen met 1 tot 3 procent, denkt het bedrijf. 

Als gevolg zal de omzet uitkomen tussen 40 en 42,5 miljard euro en niet langer tussen de 41 en 44 miljard euro. Continental voorziet onverminderd een aangepaste EBIT-marge van 6,0 tot 7,0 procent. 

Het aandeel steeg woensdag met 4,6 procent tot 56,90 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Heijmans

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.