Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Disney overtreft de verwachtingen en verhoogt outlook

Disney overtreft de verwachtingen en verhoogt outlook
7 aug 2024 om 14:14

 Disney heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar de verwachtingen overtroffen, nadat de gecombineerde streamingactiviteiten eerder winst maakten dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van het bedrijf. 

De totale omzet van Disney steeg met 4 procent tot 23,2 miljard dollar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Analisten hielden rekening met een omzet van 23,1 miljard dollar.

“Onze prestaties in het derde kwartaal tonen de vooruitgang aan die we hebben geboekt op het gebied van onze vier strategische prioriteiten in creatieve studio’s, streaming-, sport- en experiences”, aldus  Bob Iger, CEO van Walt Disney Company.

De brutowinst verbeterde tot 3,1 miljard dollar in het  het huidige kwartaal, vergeleken met een verlies van 0,1 miljard dollar vorig jaar.

De verwaterde winst per aandeel bedroeg 1,43 dollar voor het huidige kwartaal,  vergeleken met een verlies van  0,25 dollar in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. 

Exclusief bepaalde posten steeg de verwaterde winst per aandeel voor het kwartaal tot 1,39 dollar, vergeleken met  1,03 dollar in het kwartaal van vorig jaar. Analisten rekenden op 1,19 dollar per aandeel.

Disneys gecombineerde streamingbedrijf, dat bestaat uit Disney+, Hulu en ESPN+, maakte voor het eerst samen winst en dat gebeurde een kwartaal eerder dan het bedrijf had verwacht.

De gecombineerde streamingactiviteiten boekten een bedrijfswinst van 47 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 512 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Zonder ESPN+ rapporteerde streaming echter een verlies van 19 miljoen dollar.

Dinsdag maakte het bedrijf nog bekend de prijzen voor Disney+, Hulu en ESPN+, medio oktober te gaan verhogen. De prijsstijgingen komen doordat Disney zijn klanten in de richting van bundels blijft duwen om meer waarde voor hun geld te krijgen.

Enige zorgen blijven bij de themaparken bestaan vanwege de lagere consumentenvraag en de inflatie.

Outlook

Disney verhoogde woensdag de outlook. Het bedrijf houdt nu rekening met een aangepaste winstgroei per aandeel van 30 procent. Eerder werd op een groei van 25 procent gemikt. 

Het entertainmentbedrijf blijft op koers om de winstgevendheid van de gecombineerde streamingactiviteiten in het vierde kwartaal te verbeteren en zowel Entertainment DTC als ESPN+ zullen naar verwachting dit kwartaal winstgevend zijn.

In het vierde kwartaal verwacht Disney dat het aantal Disney+ abonnees bescheiden zal groeien.

Het aandeel bewoog voorbeurs nauwelijks na de cijfers. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.