Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
7 aug 2024 om 12:17

 De Europese beurzen noteerden woensdag hoger in een markt die verder herstelt na de scherpe dalingen, terwijl de Amerikaanse futures duiden op een hogere stijging van Wall Street.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van van 1,2 procent op 494,06 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,1 procent naar 17.548,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,4 procent met een stand van 7.229,74 punten. De Britse FTSE steeg 0,8 procent naar 8.089,43 punten. 

Het ingezette herstel na de scherpe daling zet zich woensdag door, mede door de verwachting van de Bank of Japan de rente voorlopig met rust te laten, zolang de markten onrustig blijven.

Daar staat vandaag dan weer wel een aantal minder goede bedrijfsresultaten tegenover, zoals bijvoorbeeld van Puma en Novo Nordisk.

Olie noteerde woensdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het groen op 73,88 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 77,16 dollar werd betaald, een winst van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0914. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0911 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0931 op de borden.

Bedrijfsnieuws

WPP bracht de outlook voor dit jaar omlaag, waarna de ramingen in de consensus omlaag gingen. De zwakte in China was de belangrijkste reden voor de aanpassing van de outlook. De koers steeg 0,5 procent.

De aandelen van Novo Nordisk daalden woensdag ruim 2 procent, nadat de maker van Wegovy een zwakker dan verwachte nettowinst in het tweede kwartaal boekte en zijn operationele winstvooruitzichten naar beneden bijstelde.

Continental heeft de omzetverwachting voor dit jaar verlaagd, vanwege een lager dan voorziene autoproductie. In het afgelopen kwartaal boekte Continental een nettowinst van 305 miljoen euro, goed voor een stijging op jaarbasis van ruim 46 procent. De omzet kwam uit op 10 miljard euro en de aangepaste EBIT op 704 miljoen euro. De marge bedroeg 7,0 procent. De omzet voor dit jaar wordt verwacht uit te komen tussen 40 en 42,5 miljard euro en niet langer tussen de 41 en 44 miljard euro. Continental voorziet onverminderd een aangepaste EBIT-marge van 6,0 tot 7,0 procent. De koers steeg 5,9 procent.

Banca Monte dei Paschi di Siena illustreert met een nieuw vierjarenplan de genomen herstructureringen. De planning van de oudste bank ter wereld is om circa de helft van de marktkapitalisatie uit te keren. Citi Research verhoogde het advies van Neutraal naar Kopen en het koersdoel van 5,30 naar 6,00 euro. De koers steeg ook 5,9 procent.

Glencore trad met zwakker dan verwachte cijfers over het eerste halfjaar naar buiten. De koers steeg 2,3 procent.

Beiersdorf kreeg na de cijfers te maken met een negatieve analyse van Bernstein. De koers daalde 1,1 procent.

Stellantis heeft het met kapitaal, footprint en lagere kosten goed voor elkaar, maar moet volgens zakenbank Jefferies wel aantrekkelijker worden, onder andere door marketing. De koers daalde eveneens 1,1 procent.

Puma ervaart een zwak tweede kwartaal en roept bij UBS zorgen op met betrekking tot de gang van zaken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De koers zakte 12,4 procent.

Commerzbank heeft de opwaartse trend in het tweede kwartaal weten door te zetten en kwam zo tot het beste halfjaar in 15 jaar. De omzet steeg in het tweede kwartaal licht van 2,6 naar 2,7 miljard euro, ondanks een kleine daling van de rentebaten. In het tweede kwartaal daalde de optionele winst nog van 888 naar 870 miljoen euro, maar in de eerste zes maanden verbeterde het resultaat met bijna 11 procent tot bijna 2,0 miljard euro. De bank verdiende netto ongeveer 1,3 miljard euro, de hoogste halfjaarwinst in 15 jaar en dit ondanks lasten in Polen en Rusland. De Duitse bank bevestigde bovendien de outlook voor 2024 en verwacht dus nog steeds een hogere nettowinst dan in 2023. De koers verloor 4,2 procent.

Siemens Energy heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar hogere resultaten geboekt, terwijl het positiever werd over de ontwikkeling van de vrije kasstroom. Siemens Energy werd positiever over de ontwikkeling van de vrije kasstroom dit jaar. De vrije kasstroom zal dit jaar uitkomen tussen 1,0 en 1,5 miljard euro, waar eerder nog rekening werd gehouden met 1,0 miljard euro. Verder werd de outlook gehandhaafd. De koers steeg 1,1 procent.

ABN AMRO heeft in het tweede kwartaal de rentebaten minder sterk dan verwacht zien dalen, terwijl de fees juist stegen, waardoor de winst hoger uitviel dan analisten hadden voorzien. De koers steeg 3,8 procent.

Ahold Delhaize heeft woensdag de outlook voor heel het jaar gehandhaafd, nadat de resultaten afgelopen kwartaal aantrokken. De koers liep 3,9 procent op. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,1 procent in het groen.

De S&P 500 sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 5240,03 punten. De Dow Jones won 0,8 procent op 38.997,66 punten en de Nasdaq klom met 1,0 procent tot 16.366,85 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.