Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures wijzen op verder herstel Wall Street

Futures wijzen op verder herstel Wall Street
7 aug 2024 om 13:12

 De Amerikaanse beurzen wezen woensdag rond het middaguur op een verder herstel, na de klap op maandag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 1,0 procent hoger.

Dinsdag wisten de indices hoger te sluiten, waarbij alle elf sectoren van de S&P 500 positief waren, geleid door de sectoren vastgoed en financials.

Investment manager Simon Wiersma van ING wees op het gegeven dat “de gemiddelde winstgroei over het tweede kwartaal ondertussen uitkomt op 10,6 procent, bijna 1 procent hoger dan vooraf door analisten werd ingeschat. Weer een sterk kwartaalcijferseizoen dus, terwijl de lat van tevoren erg hoog lag. Zo blijkt maar weer eens dat de verdienkracht van Amerikaanse bedrijven niet moet worden onderschat, aldus Wiersma.

Op het macro-economisch front is het vrij rustig vandaag en staan de wekelijkse olievoorraden en de stand van het consumentenkrediet geagendeerd.

De olieprijzen wisten ook verder te herstellen en een vat WTI-olie 1,3 werd procent duurder op 74,18 dollar. De onrust in het Midden-Oosten blijft de gemoederen bezig houden.

De rente liep ook woensdag weer wat op en de Amerikaanse tienjaarsrente koerste 4 basispunten hoger op 3,93 procent.

De euro/dollar werd iets goedkoper op 1,0918.

Bedrijfsnieuws 

Het aandeel Lyft daalde voorbeurs bijna 9 procent, nadat het bedrijf met een wat teleurstellende outlook voor het derde kwartaal kwam. Desondanks schreef het bedrijf weer zwarte cijfers en boekte het meer omzet.

Reddit boekte hogere inkomsten en verkleinde het kwartaalverlies, waarmee het de verwachtingen van Wall Street overtrof. De aandelen daalden echter met ongeveer 2 procent voor de openingsbel.

Het verhuurbedrijf Airbnb waarschuwde voor tekenen van een vertraging van de vraag in de VS en kortere doorlooptijden voor boekingen wereldwijd. Het aandeel daalde voorbeurs met ongeveer 16 procent.

De fabrikant van elektrische voertuigen Rivian daalde met 7,6 procent voorbeurs. Het bedrijf rapporteerde grotere verliezen, omdat het geld bleef verliezen op elk voertuig dat het verkoopt.

Novo Nordisk daalde iets meer dan 2 procent. De farmaceutische gigant verlaagde zijn winstverwachtingen na een waardevermindering als gevolg van een mislukte geneesmiddelenproef. Desalniettemin blijft Novo moeite houden om aan de stijgende vraag naar zijn blockbusters Wegovy en Ozempic te voldoen.

De servermaker Super Micro Computer heeft zijn kwartaalomzet meer dan verdubbeld, maar de winst bleef beneden de verwachtingen. De aandelen van het bedrijf, dat Nvidia AI-chips gebruikt, daalden voor de openingsbel met 14 procent.

Instacart, dat boodschappen bezorgt, steeg voorbeurs met 9 procent. Het bedrijf dat formeel bekend stond als Maplebear boekte een omzetgroei met dubbele cijfers en overtrof daarmee de verwachtingen van Wall Street. 

Het biotechbedrijf Amgen zei dat het zijn inspanningen verdubbelde om de strijd aan te gaan met de afslankgiganten Eli Lilly en Novo Nordisk. Het aandeel daalde tijdens de handel buiten kantooruren met 4,0 procent, nadat de winst de verwachtingen overtrof.

Ook Walt Disney en CVS Health zullen woensdag hun cijfers bekendmaken.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 5240,03 punten. De Dow Jones won 0,8 procent op 38.997,66 punten en de Nasdaq klom met 1,0 procent tot 16.366,85 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.