Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Herstelrally Japanse beurs houdt aan

Herstelrally Japanse beurs houdt aan
7 aug 2024 om 07:27

 De Japanse beurs bouwde woensdagochtend voort op de winsten van een dag eerder, nadat op maandag nog sprake was van het grootste dagverlies sinds 1987. 

De Nikkei-index won 3,2 procent op 35.774,49 punten, terwijl ook andere Aziatische beurzen de weg omhoog vonden, maar wel iets minder hard stegen. Zo won de HangSeng-index 1,5 procent en de SSE Composite-index 0,4 procent. 

De winsten volgen op een positieve sessie op Wall Street dinsdagavond. “De zorgen over een recessie in de VS werden opnieuw beoordeeld”, concludeerde analist Deepak Jasani van HDFC Securities. 

“Beleggers vragen zich af of de recente mondiale verkoopgolf een overreactie is op zwakke Amerikaanse macro-economische cijfers, nadat uit cijfers van Goldman Sachs bleek dat hedgefondsen maandag direct insprongen op de verliezen door aandelen in te slaan”, aldus Jasani. 

Beleggers wegen ook de laatste cijfers uit China af, onder meer over de export in juli. Die steeg minder hard dan een maand eerder, maar nog altijd met 7,0 procent.

De Europese beurzen lijken woensdag een flink hogere opening tegemoet te gaan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.