Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

SoftBank kondigt aandeleninkoopp aan

SoftBank kondigt aandeleninkoopp aan
7 aug 2024 om 13:26

 SoftBank Groep is van plan een inkoopprogramma van eigen aandelen te starten van bijna 3,5 miljard dollar, een bemoedigend signaal voor de beurzen in Tokio die op maandag nog hard onderuit gingen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Japanse techinvesteerder.

SoftBank zal in de komende twaalf maanden bijna 7 procent van het aantal uitstaande aandelen inkopen ter waarde van 500 miljard yen, of omgerekend circa 3,4 miljard dollar.

De Japanse investeerder boekte in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar onverwachts een verlies, na twee eerdere kwartalen van winst. Onder de streep restte een verlies van 174,3 miljard yen in het kwartaal dat eind juni eindigde. Een jaar eerder was het verlies weliswaar nog 477,6 miljard yen, maar analisten hadden voor het afgelopen kwartaal juist gerekend op een kleine winst.

SoftBank maakte 559,7 miljard yen winst op zijn beleggingen. Een zwakke yen raakte het bedrijf wel.

De intrinsieke waarde van SoftBank bedroeg 24,9 biljoen yen eind juni tegen 27,8 biljoen eind maart. Het officiële cijfer voor afgelopen juni is 35,3 biljoen yen, maar pro forma, waarbij is gerekend met bijvoorbeeld wissel- en aandelenkoersen van 6 augustus, liet een flinke daling tot onder de 25 biljoen yen zien.

“De markt heeft een neerwaartse trend ingezet en dat is een goed moment voor ons om te investeren”, aldus CFO Yoshimitsu Goto.

Volgens Goto is de huidige situatie vergelijkbaar met de dotcom bubbel, toen beleggers moeite hadden om de werkelijke waarde van bedrijven in te schatten. “Hetzelfde kan worden gezegd voor bedrijven die hebben geprofiteerd van de AI-opleving.”

Goto zei dat SoftBank voldoende geld aan de zijlijn heeft staan, maar dat het tegelijk voorzichtig is, gezien de marktvolatiliteit.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.