Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: euro trekt licht aan

Valuta: euro trekt licht aan
7 aug 2024 om 11:36

 De euro noteerde woensdag rond 1,0920 euro in een markt die in rustiger vaarwater is gekomen.

Een zwakkere Amerikaanse munt was de grootste oorzaak van de stijging van de euro en de yen”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. “De Bank of Japan heeft inmiddels aangegeven de rente niet te verhogen als de onrust aanhoudt. De stijging van de yen was vooral een gevolg van de zwakkere dollar”, aldus Mevissen.

Mevissen verwacht een markt die verder tot rust komt met een vrij lege macro-economische agenda. “Als er bewegingen ontstaan, lijken wat ons betreft de ontwikkelingen in het Midden-Oosten de belangrijkste reden daarvoor”, aldus Mevissen.

Dinsdag liet de Reserve Bank of Australia het belangrijkste rentetarief ongemoeid op 4,35 procent, waar dit sinds november vorig jaar al staat.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0916 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8595 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent en noteerde op 1,2700 dollar. De dollar noteerde 1,9 procent hoger op 147,04 yen na maandag op een voorlopig dieptepunt te hebben genoteerd op 141,85 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.