Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ArcelorMittal

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ArcelorMittal
9 aug 2024 om 10:55

 UBS heeft het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van 27,00 naar 25,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

Na de resultaten over het tweede kwartaal van 2024, pasten de analisten van UBS de verwachtingen aan, rekening houdend met de lagere staalprijzen in de tweede helft van 2024 en 2025.

De bank verlaagde de taxatie voor de EBITDA met 5 procent voor dit jaar. Voor 2025 en 2026 gingen de ramingen omlaag met 9 en 4 procent.

Hoewel de bank rekening houdt met een herstel van de staalprijzen, is een groot deel van de verwachte groei van 30 procent te danken aan autonome projecten en overnames.

Er zijn maar weinig staalaandelen van deze omvang in de wereld, die een dergelijke autonome groei bieden en de huidige waardering op de beurs weerspiegelt dit niet, aldus analist Andrew Jones.

Beleggers hebben volgens UBS de groei in de afgelopen jaren over het hoofd gezien en vooral gekeken naar de hoge investeringen.

Op korte termijn zullen deze investeringen zich echter vertalen in meer winst, denkt UBS. En dan zullen ook beleggers weer positiever worden over de staalreus.

In een zwakke macro-omgeving schieten cyclische aandelen vaak te ver door, en dat was meestal een goed moment om te kopen, aldus UBS.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde vrijdagochtend 1,9 procent hoger op 20,37 euro


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.