Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures Wall Street wijzen op verder herstel

Futures Wall Street wijzen op verder herstel
9 aug 2024 om 13:08

 De Amerikaanse beurzen wezen vrijdag rond het middaguur op een verder herstel, na de fikse koerssprong van gisteren, waarbij de S&P 500 de beste dag van het jaar op de borden zette en het eerdere weekverlies nagenoeg wegpoetste.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,2 procent hoger.

De koerssprong was vooral te danken aan nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt, die het vertrouwen van beleggers in de Amerikaanse economie een positieve impuls gaven.

Nadat de tegenvallende werkgelegenheidscijfers van vorige week vrijdag juist de recessievrees aanjaagden, waren de cijfers van donderdag een welkome meevaller.

De recente macrocijfers uit de VS, zoals de ISM-inkoopmanagersindex en de wekelijkse steunaanvragen, wijzen volgens investment manager Simon Wiersma van ING totaal niet op een recessie. “En de Fed gaat echt geen ‘nood renteverlaging’ aankondigen, omdat een paar beleggers in paniek zijn geraakt.”

Vandaag is de agenda nagenoeg leeg en kijken beleggers alweer uit naar de inflatiecijfers en detailhandelsverkopen die volgende week staan geagendeerd. Hierbij is de vraag of de inflatie hardnekkig blijft of verder daalt en of de Amerikaanse consument blijft spenderen.

De olieprijzen stabiliseren wat na de recente stijgingen en een vat WTI-olie noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 76,32 dollar. 

De meevallende steunaanvragen in de VS op donderdag, zorgden er ook voor dat de tienjarige rente in de VS weer de 4,0 procent naderde, maar vandaag valt deze weer terug naar de 3,96 procent.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0917.

Bedrijfsnieuws

Expedia rapporteerde in het tweede kwartaal aangepaste winsten die de verwachtingen overtroffen, na een omzetstijging van 6 procent naar 3,56 miljard dollar. Het aandeel steeg met 11 procent, zelfs nadat Expedia-CEO Ariane Gorin zei dat het bedrijf in juli “een meer uitdagende macro-omgeving en een afname van de vraag naar reizen” zag. Gorin zei dat Expedia de verwachtingen voor de rest van het jaar aanpast zonder verdere details te geven.

Gilead Sciences verhoogde de winstverwachtingen voor 2024, nadat het over het tweede kwartaal een winst en omzet had gerapporteerd die de verwachtingen van Wall Street overtroffen. De aandelen van Gilead stegen met 0,5 procent voor de openingsbel.

De aangepaste winst in het eerste kwartaal van Take-Two Interactive Software overtrof ook de verwachtingen van analisten. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel met bijna 6 procent.

Paramount Global heeft bijna 6 miljard dollar afgeschreven op zijn kabeltelevisienetwerk, een dag na een nog grotere afwaardering door rivaal Warner Bros. Discovery, en zei dat het 15 procent van zijn Amerikaanse personeelsbestand schrapt. De streamingdivisie van het bedrijf boekte wel zijn allereerste kwartaalwinst. Voor het bedrijf als geheel daalde de omzet in het tweede kwartaal met 11 procent en miste daarmee de verwachtingen van Wall Street. De aandelen van het entertainmentbedrijf stegen voorbeurs met ruim 6 procent.

Doximity steeg met 27 procent, nadat het online platform voor medische professionals beter dan verwachte winsten rapporteerde. De outlook voor het lopende kwartaal en het volledige jaar waren hoger dan de schattingen van analisten.

Rocket Lab steeg met 17 procent, nadat de omzet van het ruimtelanceringsbedrijf in het tweede kwartaal met 71 procent was gestegen naar 106,3 miljoen dollar.

Array Technologies daalde met 11 procent voorbeurs. Het zonne-energiebedrijf verlaagde de outlook voor dit jaar.

Vrijdag worden nog cijfers verwacht van onder meer AMC Networks en Nikola.

 Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 2,3 procent hoger op 5.319,31 punten, de Dow Jones index won 1,8 procent op 39.446,49 punten en de Nasdaq noteerde 2,9 procent hoger op 16.660,02 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.