Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: JDE Peet’s slordig met CEO’s

Beursblik: JDE Peet’s slordig met CEO’s
12 aug 2024 om 10:18

 JDE Peet’s lijkt nogal achteloos om te springen met zijn CEO’s, stelde ING in een reactie op het abrupte vertrek van interim-CEO Luc VandeVelde bij het koffiebedrijf.

Analist Reg Watson van ING parafraseerde een bekende uitspraak van Oscar Wilde, die zijn personage Lady Bracknell laat zeggen dat het verliezen van één ouder een ongeluk kan zijn, maar dat het verliezen van twee ouders op slordigheid lijkt.

JDE Peet’s verloor vijf maanden geleden zijn CEO Fabien Simon en kondigde vandaag aan dat ook de interim-CEO en bestuursvoorzitter Vandevelde per direct opstapt.  

De toelichting dat Vandevelde vertrekt vanwege “onvoorziene omstandigheden die zijn directe aandacht behoeven”, lijkt volgens Watson niet geheel te rijmen met het feit dat Vandevelde nu gaat werken voor meerderheidsaandeelhouder JAB.

CFO Scott Gray neemt tijdelijk de rol van CEO waar, terwijl de zoektocht naar een nieuwe CEO volgens het bedrijf de voltooiing nadert. Als dat klopt, zal het bedrijf binnenkort mogelijk de vierde CEO binnen een jaar tijd bekendmaken, merkte Watson op.

ING heeft een Houden-advies en koersdoel van 21,69 euro. Het aandeel JDE Peet’s stond maandag 1,4 procent lager op 20,38 euro. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.