Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: NN Group genereert minder kapitaal

Beursblik: NN Group genereert minder kapitaal
13 aug 2024 om 17:00

 NN Group zal donderdag bekendmaken dat in de eerste helft van 2024 minder kapitaal is gegenereerd dan een jaar eerder, terwijl de solvabiliteit daalde. Dat is de marktverwachting volgens een analistenconsensus die het bedrijf publiceerde op zijn website.

De analisten rekenen in doorsnee op 899 miljoen euro aan gegenereerd kapitaal. Een jaar eerder was dit 997 miljoen euro.

De bulk van de verdiensten komt van de Nederlandse levensverzekeringen, die door de analisten in doorsnee goed waren voor 550 miljoen euro. De niet-levensverzekeringen in Nederland en de verzekeringen in Europa zouden samen goed zijn voor 384 miljoen euro.

De nettowinst was een jaar eerder 0,6 miljard euro.

De solvabiliteit komt naar verwachting uit op 189 procent. Een half jaar eerder was dit 197 procent.

De gecombineerde ratio van kosten en claims zou op 92,3 procent moeten uitkomen. Voor 2025 mikt NN Group op 91 tot 93 procent.

De kaspositie in de holding wordt geschat op iets minder dan 1,3 miljard euro. De analisten rekenen in doorsnee op een interimdividend van 1,28 euro, tegen 1,12 euro een jaar eerder.

Berenberg denkt dat NN Group net als ASR Nederland gevoelig is voor de gevolgen van dalende rentes, die op korte termijn de solvabiliteit aanzienlijk laten dalen door hogere spreads op hypotheken. Daarmee is er nog geen risico voor het dividend, denken de analisten. Door de dalende rente zullen beleggers verzekeraars wel minder als een defensieve sector beschouwen.  

UBS verwacht dat de solvabiliteit het voornaamste aandachtspunt wordt. Omdat begin augustus de rentes gedaald zijn, zal de solvabiliteit inmiddels verder zijn gedaald tot 184 procent, vermoedt UBS, dat bij de halfjaarsnapshot op 188 procent rekent.

Dat het aandeel NN Group het de laatste maand beter deed dan ASR en andere sectorgenoten komt volgens UBS door de aandeleninkopen, goed voor 30 procent van het gemiddelde dagvolume. Als dat tempo aanhoudt zou de aandeleninkoop begin september afgerond zijn.

NN Group publiceert de cijfers donderdag voorbeurs. Het aandeel NN steeg dinsdag 0,4 procent op 44,82 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.