Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Carlsberg verhoogt winstverwachting

Carlsberg verhoogt winstverwachting
13 aug 2024 om 19:10

Carlsberg heeft de verwachtingen voor de winstgroei dit jaar verhoogd, hoewel de  resultaten in de eerste helft achterbleven door slecht weer en zwakte in Azië.

De Deense brouwer verwacht voor heel het jaar een autonome groei van de operationele winst van 4 tot 6 procent. Eerder werd gerekend op een operationele winstgroei van 1 tot 5 procent in 2024.

Het bedrijf wees op solide prestaties in het afgelopen jaar en kostenbeheersing, die het mogelijk maakten om de winstverwachtingen te verhogen.

In het tweede kwartaal kwamen de volumes echter onder druk te staan door slecht weer en een zwak consumentenvertrouwen in sommige Aziatische markten, aldus Carlsberg.

Concurrenten als AB InBev en Heineken wezen recent in hun cijferrapportages al op uitdagingen in China.

In de eerste zes maanden behaalde Carlsberg een nettowinst van 3,74 miljard Deense kronen, of omgerekend circa 501,2 miljoen euro, tegenover circa 3,5 miljard kronen in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste operationele winst steeg op jaarbasis met 4,7 procent naar 6,3 miljard kronen, terwijl de omzet in de periode uitkwam op 38,8 miljard kronen, tegenover 37,8 miljard kronen in dezelfde periode in 2023. Carlsberg wees hierbij op de stijgende volumes.

Analisten rekenden op een nettowinst van 3,95 miljard kronen, een aangepaste operationele winst van 6,45 miljard kronen en een omzet van 39,37 miljard kronen, volgens een door het bedrijf vrijgegeven consensus.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.