Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Home Depot onder druk na cijfers

Home Depot onder druk na cijfers
13 aug 2024 om 12:49

 Home Depot heeft het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst geboekt, terwijl de identieke omzet harder daalde dan verwacht en het bedrijf zijn outlook voor het hele jaar verlaagde. Dit bleek dinsdagmiddag uit cijfers van de Amerikaanse doe-het-zelfketen.

“De onderliggende langetermijnfundamenten die de vraag naar woningverbetering ondersteunen zijn sterk”, zei CEO Ted Decker in een toelichting op de cijfers. Hij voegde eraan toe dat hogere rentetarieven en macro-economische onzekerheden het afgelopen kwartaal op de consumentenvraag drukten.

Home Depot boekte in het tweede kwartaal, dat eindigde op 28 juli, een 0,6 procent hogere omzet van 43,2 miljard dollar, in vergelijking met 42,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Dit is inclusief 1,3 miljard dollar aan omzet die voortkomt uit de recente overname van SRS Distribution. De identieke omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, daalde echter met 3,3 procent.

De nettowinst bedroeg 4,6 miljard dollar, ofwel 4,60 dollar per aandeel, tegenover 4,7 miljard dollar, ofwel 4,65 dollar per aandeel, vorig jaar.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 4,67 dollar per aandeel.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden voor het tweede kwartaal op een aangepaste winst per aandeel van 4,53 dollar op een omzet van 42,6 miljard dollar. De daling van de identieke omzet werd vooraf geraamd op 2,2 procent.

Outlook

Home Depot verwacht voor het lopende boekjaar een omzetgroei van 2,5 tot 3,5 procent, terwijl eerder nog werd gerekend op een omzetgroei van circa 1,0 procent. Dat is inclusief week 53, die goed zou moeten zijn voor een omzet van ongeveer 2,3 miljard dollar. Het overgenomen SRS moet 6,4 miljard dollar aan de jaaromzet bijdragen.

Op een vergelijkbare basis, dus zonder week 53, voorziet Home Depot echter een omzetdaling van 3,0 tot 4,0 procent, waar eerder nog werd gerekend op een daling van circa 1,0 procent.

De winst per aandeel komt dit jaar naar verwachting 2 tot 4 procent lager uit, waarbij week 53 circa 0,30 dollar aan de winst per aandeel bijdraagt. Home Depot rekende eerder nog op een circa 1,0 procent hogere winst per aandeel over het hele boekjaar.

Het aandeel Home Depot noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.