Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nieuwe CEO voor Starbucks

Nieuwe CEO voor Starbucks
13 aug 2024 om 14:52

 De CEO van Starbucks Laxman Narasimhan vertrekt per direct bij de Amerikaanse koffieketen en wordt per 9 september aanstaande vervangen door Brian Niccol, momenteel de topman van restaurantketen Chipotle Mexican Grill. Dit werd dinsdag bekend.

Chief financial officer Rachel Ruggeri zal tot de komst van Niccol als interim-CEO van Starbucks fungeren.

Narasimhan werd in maart 2023 benoemd als opvolger van Howard Schultz, die al lang aan het roer van Starbucks stond. Eerder dit jaar uitte Schultz op LinkedIn in een open brief aan aandeelhouders kritiek op de manier waarop Narasimhan en andere bestuurders het bedrijf leidden.

Schultz is nog steeds één van de grootste aandeelhouders van Starbucks, met een belang van ongeveer 2 procent, en zijn mening blijft een belangrijke rol spelen binnen het bedrijf.

Starbucks kampt al langer met tegenvallende resultaten en activistische beleggers als Elliott Investment Management en Starboard Value namen recent belangen in het bedrijf om veranderingen af te dwingen.

Het aandeel Starbucks steeg maandag al 2,6 procent en ligt dinsdag op koers om nog eens 14 procent te stijgen. Aandelen van Chipotle daalden voorbeurs met 8,5 procent. De restaurantketen zal per 31 augustus zijn chief operating officer, Scott Boatwright aanstellen als interim-CEO.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Starbucks

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.