Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs daalt

Olieprijs daalt
13 aug 2024 om 20:59

 De olieprijs is dinsdag gedaald in New York, na vijf dagen van stijgingen. 

Een septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 2,1 procent lager op 78,35 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De WTI-olieprijs, die maandag nog flink steeg door de dreigende escalatie in het Midden-Oosten, zakte daarmee terug tot ruim onder de 80 dollar.

Het Internationaal Energieagentschap werd negatiever over de verwachte groei van de vraag naar olie. Volgens marktkenners van TradeStation blijven de vooruitzichten voor de vraag zwaarder wegen dan de geopolitieke onrust.

et IEA rekent nu op een groei van de vraag met 980.000 vaten per dag in 2025, dat waren in het vorige maandrapport nog 1 miljoen vaten per dag. Daarmee zal de totale vraag volgend jaar uitkomen op 104 miljoen vaten per dag, voorspelt het agentschap.

Woensdag volgen de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Gemiddeld verwacht wordt een daling van de voorraad ruwe olie met 1,2 miljoen vaten, van de benzinevoorraad met 1,6 miljoen vaten en van diesel en stookolie met 0,3 miljoen vaten. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.