Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tencent overtreft verwachtingen

Tencent overtreft verwachtingen
14 aug 2024 om 14:00

 Tencent heeft in het tweede kwartaal van 2024 de verwachtingen overtroffen. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Chinese techbedrijf, waarin het in Amsterdam genoteerde Prosus een groot belang heeft.

De omzet over de periode steeg met 8,0 procent tot 161,12 miljard yuan. De online advertentieverkoop steeg met 19 procent, dankzij hogere inkomsten uit video-accounts en korte video’s.

De binnenlandse gameverkoop van Tencent keerde terug naar groei en steeg met 9 procent ten opzichte van een jaar eerder na het robuuste debuut van “Dungeon & Fighter Mobile” en hogere inkomsten uit “Valorant”.

Het videogame- en socialemediabedrijf meldde woensdag verder dat de nettowinst met 82 procent was gestegen ten opzichte van een jaar eerder naar 47,63 miljard yuan, wat overeenkomt met 6,0 miljard euro. Het resultaat was hoger dan de 41,47 miljard yuan die werd verwacht door analisten geraadpleegd door FactSet. 

De brutowinstmarge van het in Shenzhen gevestigde bedrijf groeide van 47 procent een jaar eerder naar 53 procent, gedreven door inkomstenstromen met hoge marges, zoals binnenlandse games en advertenties voor video-accounts.

Het aandeel daalde in Hong Kong met 1,3 procent, maar heeft dit jaar al bijna 30 procent aan waarde kunnen bijschrijven.

Het aandeel Prosus reageerde woensdag nauwelijks en daalde fractioneel. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.