Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street opent licht hoger na inflatiecijfer

Wall Street opent licht hoger na inflatiecijfer
14 aug 2024 om 15:05

 De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet nadat een belangrijk inflatiecijfer geen verrassing opleverde maar wel een verder dalende trend uitdrukte.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index leken na het cijfer even in het rood te zakken maar stonden een half uur voor de openingsbel licht hoger. Technologiebeurs Nasdaq lijkt ook 0,2 procent hoger te beginnen.

De Amerikaanse consumentenprijzen stegen in juli met 2,9 procent op jaarbasis. Daarmee daalde de inflatie licht, ten opzichte van de 3,0 procent in juni, waar economen rekenden op een stabiel cijfer. Ook de kerninflatie daalde van 3,3 naar 3,2 procent, wat geen verrassing was.

Dinsdag stegen de beurzen al na meevallende producentenprijzen in de Verenigde Staten. Bovendien zei Fed-bestuurder Raphael Bostic dinsdag dat hij verwacht dat de Amerikaanse economie binnen de komende paar maanden klaar zal zijn voor een renteverlaging zonder een opkomende recessie. “Ik ben hoopvol dat we in de komende paar maanden op een plek zullen zijn waar we een economie hebben die min of meer geheel genormaliseerd is”, zei Bostic in Atlanta.

De olieprijs daalde licht. Een september future WTI werd 0,3 procent goedkoper op 78,12 dollar en Brent kostte 80,52 dollar, een min van 0,2 procent.  

De euro/dollar zat nog steeds in de lift en stond op  1,1022. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0997 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Alphabet noteerde voorbeurs 1 procent lager, nadat persbureau Bloomberg bekendmaakte dat het Amerikaanse ministerie van Justitie overweegt dochterbedrijf Google in stukken te breken. Een federale rechtbank oordeelde deze maand dat zoekmachine Google mededingingswetten overtreedt en concurrentie tegengaat. Het operationele systeem Android en de browser Chrome zouden kandidaten zijn om te worden afgesplitst van Google. Ook het platform voor de verkoop van advertenties, AdWords, zou in het vizier liggen van de autoriteiten.  

Snoepfabrikant Mars heeft een bod van 36 miljard dollar aangekondigd op Kellanova, dat voorheen bekendstond als Kellogg’s . Het aandeel Kellanova steeg acht procent. Mars is niet beursgenoteerd.

Ouster daalde met 14 procent voorbeurs, omdat het techbedrijf verwachtte dat de omzetcijfers zullen achterblijven bij de analistenverwachtingen.

Flutter Entertainment verhoogde zijn verwachtingen voor het jaar nadat de omzet sterk steeg. Het aandeel steeg voorbeurs 7 procent.

Het aandeel Victoria Secret steeg voorbeurs met 17 procent. Het lingeriemerk benoemde Hillary Super als nieuwe CEO. Zij was de CEO van Savage X Fenty, het kledingmerk van popster Rihanna.

Slotstanden

De S&P 500 steeg dinsdag 1,7 procent tot 5.434,43 punten. De Dow Jones-index steeg 1,0 procent tot 39.765,64 punten en de Nasdaq steeg 2,4 procent tot 17.187,61 punten.Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.