Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel CVC

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel CVC
15 aug 2024 om 14:15

 Bank of America heeft donderdag het koersdoel voor CVC Capital Partners verhoogd van 21,00 naar 21,50 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de bank.

Het koersdoel werd licht verhoogd na een “solide” update over de eerste jaarhelft. Het beheerd vermogen, waarover CVC fees ontvangt, kwam 3 procent hoger uit dan waar de bank op mikte, aangejaagd door een sterke kapitaalinstroom van 38,3 miljard euro tegen een voorziene 36,4 miljard. Bank of America wees hier onder meer op de vroege lancering van het SOF VI-fonds. Analisten hielden er rekening mee dat dit moment pas in de tweede jaarhelft zou plaatsvinden.

Vanwege de hoger dan voorziene resultaten, werd het koersdoel opwaarts bijgesteld en ook de taxaties voor de winst per aandeel met 2 tot 3 procent. De nieuwe winstramingen liggen 4 tot 6 procent boven de consensus voor 2024 tot en met 2026.

“Er zijn duidelijke signalen dat het klimaat aantrekt”, aldus de analisten, wijzend op de gerealiseerde rendementen en de inzet van kapitaal.

De korting ten opzichte van sectorgenoot EQT van 25 procent noemden de analisten onterecht, gezien de gespreide portefeuille en het defensieve profiel van CVC.

Het aandeel steeg donderdag in Amsterdam met 1,6 procent tot 18,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Walmart Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.