Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: herverzekeraar ondersteunt NN Group

Beursblik: herverzekeraar ondersteunt NN Group
15 aug 2024 om 12:44

NN Group genereerde in het eerste halfjaar meer kapitaal dan analisten in doorsnee hadden verwacht, mede dankzij de herverzekeringstak, terwijl de halfjaarwinst bij de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen juist tegenviel. Dat stelde UBS donderdag in een analistenrapport.

De hoeveelheid gegenereerd kapitaal van 959 miljoen euro was 7 procent hoger dan de analistenconsensus en de solvabiliteit van 192 procent was 3 procentpunt beter. Het operationele resultaat was conform de verwachtingen.

Bij het niet-levenbedrijf vielen de verdiensten tegen, omdat analisten kennelijk onvoldoende rekening hielden met het feit dat de inkomsten uit arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in de eerste helft van het jaar doorgaans zo’n 50 miljoen euro lager zijn dan in de tweede helft.

De meevaller bij de herverzekeraar is deels structureel, verwacht UBS, en zal NN helpen om de doelstelling te halen voor te genereren kapitaal. Dat moet in 2025 uitkomen op 1,9 miljard euro. Dat komt goed uit, want NN liet weten dat de doelstelling voor de levensverzekeraar uitdagender is geworden, door krappere marges op hypotheken en een vertraging in het verhogen van de risico’s in de beleggingsportefeuilles. Ook de Europese verzekeringstak zal meer bijdragen dan eerder was verwacht, kondigde NN Group aan.

UBS heeft een koopadvies en koersdoel van 50,00 euro en voorzag in eerste instantie een gematigd positieve reactie op de cijfers. Het aandeel daalde donderdag 1,9 procent tot 44,75 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NN Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.