Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Walmart opnieuw positiever over jaarwinst

Walmart opnieuw positiever over jaarwinst
15 aug 2024 om 13:40

 Walmart heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en operationele winst geboekt en de retailreus besloot om de winstverwachting voor heel het jaar opnieuw iets naar boven bij te stellen. Dit bleek donderdagmiddag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse supermarktgigant.

De omzet steeg met 4,8 procent tot 169,3 miljard dollar. In de Verenigde Staten steeg de vergelijkbare omzet met 4,2 procent. 

De geconsolideerde nettowinst daalde van 7,9 miljard tot 4,5 miljard dollar. Dit bleek goed voor een winst per aandeel van 0,56 dollar. Op aangepaste basis, geschoond van onder meer verliezen op beleggingen, bedroeg de winst per aandeel 0,67 dollar. Walmarkt mikte hier zelf op 0,62 tot 0,65 dollar. Analisten hadden volgens FactSet gerekend op 0,65 dollar.

De brutomarge trok met 43 basispunten aan, mede dankzij de Amerikaanse activiteiten en de internationale tak. 

De operationele winst steeg met 8,5 procent of met 7,2 procent op aangepaste basis, waarbij Walmart onder meer profiteerde van een groei in het aantal leden en een lager verlies bij eCommerce. 

De voorraden liepen mondiaal met 2,0 procent terug en Walmart spreekt inmiddels van gezonde voorraden. 

Outlook

De verwachting voor de omzet en de winst in dit boekjaar ging omhoog. De aangepaste winst per aandeel zal nu vermoedelijk uitkomen tussen de 2,35 en 2,43 dollar per aandeel en niet langer tussen de 2,23 en 2,37 dollar. De omzet kan met 3,75 tot 4,75 procent stijgen. Eerder werd nog rekening gehouden met een groei van 3 tot 4 procent. 

Voor het derde kwartaal rekent WalMart op een winst per aandeel van 0,51 tot 0,52 dollar bij een omzetgroei van 3,25 tot 4,25 procent.

Het aandeel Walmart lijkt donderdag circa 6,5 procent hoger van start te gaan.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.