Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Van Lanschot Kempen zet Fastned op de kooplijst

Beursblik: Van Lanschot Kempen zet Fastned op de kooplijst
16 aug 2024 om 15:03

 Jeremy Kincaid, aandelenanalist bij Van Lanschot Kempen, is positiever geworden over Fastned en heeft besloten het aandeel op de kooplijst te zetten met een koersdoel van 21,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de bank.

Volgens de analist heeft Fastned duidelijk ondermaats gepresteerd terwijl de markt wereldwijd een waarderingsreset heeft ondergaan voor snelgroeiende kapitaalintensieve verlieslatende bedrijven.

Maar inmiddels vindt de analist dat Fastned niet langer bij deze bedrijven hoort. Dit omdat het bedrijf nu een positieve EBITDA genereert. Ook is Fastned minder dan twee jaar verwijderd van het genereren van een positieve operationele cashflow, denkt Kincaid van Van Lanschot Kempen.

Daarnaast is volgens de analist de kapitaalintensiteit nu minder een probleem voor aandeelhouders, omdat Fastned haar programma voor particuliere obligaties met succes heeft kunnen opvoeren.

Na de recente zwakte van de aandelenkoers zijn de huidige waarderingsverschillen zeer redelijk voor een bedrijf dat de EBITDA in de komende vijf jaar met meer dan tien keer zou kunnen laten groeien, aldus Jeremy Kincaid van Van Lanschot Kempen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.