Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Vopak

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Vopak
17 aug 2024 om 11:05

 ING heeft vrijdag het koersdoel voor Vopak verhoogd van 46,00 naar 51,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Quirijn Mulder.

De resultaten van Vopak over het tweede kwartaal waren conform verwachting, “maar in het onderliggende verhaal” zag Mulder wel een aantal aanjagers in zicht komen, wat voldoende aanleiding was voor de analist om zijn waarderingsgrondslagen te verhogen.

Een van die aanjagers is dat ING verwacht dat Vopak volgend jaar zijn investeringen in ‘Growth’ tot 2030 zal verdubbelen van 1 naar 2 miljard euro. 

“Dat is positief, omdat Growth projecten oplevert met goede rendementen”, aldus Mulder, die meent dat de kasstroom van Vopak ook de ruimte biedt om dit te doen.

Ook denkt Mulder dat Vopak zijn doelstelling voor de operationele kasstroom zal verhogen.

Een andere potentiële aanjager is dat AVTL, een joint venture met Aegis, mogelijk een beursnotering in India krijgt. “En dat kan waarde ontsluiten in de portfolio van Vopak”, stelde Mulder.

Deze aanjagers gecombineerd met de solide en duurzame resultaten van Vopak, zijn voldoende reden voor Mulder om zijn koersdoel te verhogen met 5 euro. “Met een opwaarts potentieel van 31 procent, inclusief een dividendrendement van 4 procent, handhaven we ons koopadvies.”

Het aandeel Vopak sloot vrijdag op 41,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.