Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nepi Rockcastle verhoogt outlook

Nepi Rockcastle verhoogt outlook
20 aug 2024 om 18:24

 Nepi Rockcastle heeft in de eerste helft van het jaar meer winst geboekt en denkt daarom dat de winstgroei dit jaar hoger uitkomt dan eerder voorzien.

Waar het vastgoedbedrijf in mei nog uitging van een stijging van de uitkeerbare winst van circa 4 procent per aandeel, rekent het nu op een toename van 5,5 procent. In de eerste zes maanden steeg deze winst al met 5,6 procent tot 30,12 eurocent, zo bleek dinsdagavond.

Het interimdividend werd vastgesteld op 27,11 eurocent per aandeel, wat neerkomt op een payout ratio van 90 procent.

De netto operationele inkomsten stegen afgelopen halfjaar met 13,5 procent tot 274 miljoen euro, met duidelijke tekenen dat de economische vooruitzichten voor de Centraal- en Oost-Europese markten aan het stabiliseren is voor het winkelvastgoed waar Nepi Rockcastle in investeert. Afgezien van nieuw opgeleverde projecten was de vergelijkbare groei 10 procent.

De omzet van huurders verbeterde bij alle type winkels in de winkelcentra van Nepi, terwijl de huren stegen, stelde CEO Rüdiger Dany.

Afgelopen halfjaar kwamen er 1 procent meer bezoekers en de omzet van de huurders steeg met 8,7 procent, op vergelijkbare basis.

De portefeuille van Nepi is inmiddels 7 miljard euro waard.

Het EPRA resultaat steeg op jaarbasis van 178 miljoen naar 200 miljoen euro, of van 27,93 naar 30,26 eurocent per aandeel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.