Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ASR ziet stijging operationeel resultaat

ASR ziet stijging operationeel resultaat
21 aug 2024 om 07:20

 ASR heeft in de eerste jaarhelft een hoger operationeel resultaat gerealiseerd en verhoogde het dividend. Dit bleek woensdag uit cijfers van de verzekeraar.

“We zien groei bij Schade, Inkomen en Pensioenen en we handhaven onze sterke positie in de hypotheekmarkt. Daarnaast ontwikkelen het operationele resultaat, de organische kapitaalcreatie en de solvabiliteit zich gunstig”, aldus topman Jos Baeten in een toelichting. 

“De financiële resultaten laten een sterke stijging zien in alle bedrijfssegmenten, door zowel autonome groei als de toevoeging van de activiteiten van Aegon Nederland. In Schade profiteren we dit eerste halfjaar van het ontbreken van grote stormen en waterschade.”

In het afgelopen halfjaar steeg het operationeel resultaat met 217 miljoen euro tot 677 miljoen euro, waarbij de winst in Schade met 46 miljoen euro steeg tot 235 miljoen euro. In het segment Leven bedroeg de operationele winst 492 miljoen euro, goed voor een stijging op jaarbasis van 182 miljoen euro.

Het operationeel rendement op eigen vermogen bedroeg 13,4 procent, hetgeen hoger ligt dan de eigen doelstelling van de verzekeraar van meer dan 12 procent.

De autonome kapitaalaanwas steeg met 244 miljoen euro tot 658 miljoen euro. Dat is meer dan de 649 miljoen euro waarop analisten rekenden.

De solvabiliteitsratio bedroeg per 30 juni 181 procent tegen 176 procent eind 2023. Hier hadden analisten ook op gerekend.

De verkoop van Knab aan BAWAG Group, die naar verwachting wordt afgerond in de tweede helft van 2024, zal naar schatting een positieve bijdrage van circa 17 procentpunt op de solvabiliteitsratio geven.

ASR wil een interim-dividend uitkeren van 1,16 euro per aandeel tegen 1,08 euro per aandeel een jaar eerder. Deze verhoging is exact zoals de consensus had voorzien.

Analisten verwachten dat ASR over 2024 een dividend zal uitkeren van 3,12 euro per aandeel. Dat was 2,89 euro per aandeel over 2023.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ForFarmers

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.